Viikonlopun kisareportaasi: Blue Tomato Best Foot Forward & UK Vert Series Sunday Service

Viikonloppuna käytiin kaksi isompaa kisaa, joissa molemmissa oli runsaslukuinen suomalaisedustus mukana skeittaamassa. Toinen kisoista oli Blue Tomaton järjestämä Best Foot Forward karsintakilpailu Kontulan skeittihallissa, ja toinen UK Vert Series ‘Sunday Service’, Lontoossa. Silmiinpistävää jälkimmäisessä kilpailussa oli sen sijainti, nimittäin verttiramppi sijaitsee kirkon sisällä.

Blue Tomaton järjestämä Best Foot Forward on kymmenen karsintakilpailua yhdeksässä eri Euroopan maassa kattava kisakiertue, missä podiumille sijoittuneet miehet ja naisten sarjan voittaja kuittaavat itselleen kultaisen lipun elokuun lopulla Berliinissä järjestettäviin finaaleihin.

Kontulan skeittihallissa järjestetyissä karsinnoissa miesten liput meinasivat mennä täysin norjalaisten taskuun, mutta nuori lupaus Leo Lestelä laittoi kampoihin ja skeittasi itsensä kolmanneksi, ansaiten viimeisen kultaisen lipun finaaleihin. Naisten sarjassa kolmanneksi sijoittui Ella Makkonen, toiseksi Elsa Vormala ja tällä kertaa sekä voiton että kultaisen lipun vei Unna Peltotalo. Juniorisarjoissa ei jaettu lippuja Berliiniin mutta podiumille pääsivät Aarni Liehu kolmanneksi, Aslak O’Brien toiseksi ja voittajaksi puolestaan kruunattiin Dani Wikblad. Onneksi olkoon kaikille ja jääkäämme innolla odottamaan Berliinin finaaleja.

Tässä vielä muutamat Mikko Kempaksen ottamat kuvat kisoista.

Miesten sarjan kolme parasta. ©Mikko Kempas

Naisten sarjan kolme parasta. ©Mikko Kempas

Viikonlopun toinen suomalaisittain menestyksekäs kisa käytiin Lontoon läheisyydessä sijaisevassa Skaterhamissa, mikä on itseasiassa kirkon sisälle rakennettu skeittiparkki. Tarina ei kerro oliko taustalla kirkon pyhä tunnelma vai hiljattain Tampereen Muovitehtaalle rakennettu verttiramppi, mutta sekä Jussi Korhonen, että Sampo Martimo saatiin podiumille omissa sarjoissaan, Jussi voittaen Masters sarjan ja Sampo tullen toiseksi Open sarjassa. Onnea molemmille tasapuolisesti.

Alla vielä lyhyt kuva- ja videoreportaasi tapahtumasta.

Lopuksi vielä mainittakoon että UK Independent Vert Seriesin kaltaiset kisat ovat salaisuus Iso-Britannia vahvaan läsnäoloon Parkin Olympiakarsinnoissa. Näissä kisoissa kaiken ikäiset ja tasoiset skeittaajat harrastelijoista ammattilaisiin, saavat kilpailukokemuksia kannustavassa ilmapiirissä.

Tällaisten kilpailukokemuksien kautta myös Suomen skeittaajilla on mahdollisuus saada kisakokemuksia ja päästä kansainväliselle tasolle. Ulkomaiset kilpailut ovat mahdollisia suomalaisille skeittaajille valtion huippu-urheilun avustuksien, yksityisten sponsorien tukien sekä skeittaajien ja heidän perheiden omien satsauksien avulla.

Napalm Custom toimii Suomen rullalautaliiton kilpa- ja maajoukkuetoiminnan virallisena yhteistyökumppanina. Jussi ja Sampo myös skeittaavat Napalm Customin käsin tehdyillä hiilikuituvahvisteisilla laudoilla.

Edellinen
Edellinen

SKATE SM 24 kiertue lähestyy!

Seuraava
Seuraava

Tuomariklinikka: Avoin webinaari tuomaroinnista kiinnostuneille