Tule kanssamme Pride kulkueeseen

Kesäkuu on PRIDE kuukausi. Pride on sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjen ihmisoikeustapahtuma ja mielenosoitus sekä sateenkaarevan moninaisuuden juhlaa. 

Miten tämä liittyy skeittaukseen? Siten, että myös skeittauksessa täytyy turvata kaikille yhtäläinen mahdollisuus osallistua turvallisin mielin toimintaan mukaan. Niinkuin muuallakin yhteiskunnassa. 

Skeittauksessa ollaan totuttu DIY-henkeen, siihen, ettei mitään tapahdu, ellet tee itse. Samalla tavalla ihmisoikeuksia täytyy, eritoten tässä vihapuheen ajassa, puolustaa. Kukan sen tekee, ellei me itse? Yhdenvertaisuus voi tuntua enemmistöstä itsestään selvältä asialta, mutta vähemmistöjen selvä viesti on edelleen se, ettei koeta oloa turvalliseksi kaikkialla. 

Tule kanssamme Pride kulkueeseen 1.7. Helsingissä tai osallistu oman paikkakuntasi kulkueeseen. Näytetään yhdessä, että skeittaajat ovat mukana puolustamassa ihmisoikeuksia!

Tavataan Johan Vilhelm Snellmanin Muistomerkillä 1.7 kello 11:30. Snellun patsaalta lähdetään yhdessä Senaatintorille, josta Pride Kulkue lähtee liikkeelle klo 12.

Mitä Rullalautaliitto tekee yhdenvertaisemman skeittikulttuurin puolesta? 

  • Kouluttanut oman hallituksensa Setan koulutuksella

  • Nimennyt ja kouluttanut yhdenvertaisuus - ja tasa-arvovastaavan

  • Järjestänyt skeittiseuroille ilmaisen yhdenvertaisuus - ja tasa-arvo koulutuksen yhdessä Ihmisoikeusliiton & Setan kanssa

  • Järjestää vuosittaista paneelikeskustelua skeittikulttuurin yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta Tampereella

  • Tarjoaa seuroille konsultointia ja apua yhdenvertaisuus asioiden edistämisessä

  • Nettisivuille tehty kattavat ohjeistukset seuroille käyttöön

  • Mitä muuta liitto voisi tehdä? Tulisitko mukaan tekemään tätä työtä kanssamme? Kerro siitä meille sähköpostitse: info@rullalauta.fi 

Työ yhdenvertaisemman skeittikulttuurin puolesta jatkuu, eikä sen pitäisi olla vähemmistöjen omilla harteilla.

Edellinen
Edellinen

Paneelikeskustelu Suomalaisen skeittikulttuurin yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta 2023

Seuraava
Seuraava

FLIP! Skeittaus & taide -näyttely