FLIP! Skeittaus & taide -näyttely

Skeittaus eli rullalautailukulttuuri rantautui laajasti Suomeen 1980-luvulla. Siitä lähtien se on ollut vakiintunut osa suomalaisen nuoriso- ja kaupunkikulttuurin kuvastoa. Artsin FLIP! Skeittaus & taide-näyttelyssä pohditaan, miten skeittaus alakulttuurina on vaikuttanut sitä harrastaneisiin kuvataiteilijoihin, ja miten sitä on tulkittu kuvataiteessa. 

Kun teoksen pintaa raaputtaa, löytyykö alta vielä asfaltti-ihottuman ja katupölyn kirjailema “skeittirotta” vai jotain aivan muuta? FLIP! Skeittaus & taide -näyttely etsii yhteyksiä skeittauksen visuaalisuuden ja tee-se-itse-kulttuurin sekä nykykuvataiteilijoiden teosten välillä. FLIP! Skeittaus & taide-näyttely sisältää monipuolisen valikoiman nykytaiteilijoiden teoksia ja tutkii skeittimaailmaan liittyvää visuaalista kulttuuria. Kokonaisuus on toteutettu Vantaan taidemuseo Artsin ja skeittauskulttuurin asiantuntijaryhmän yhteistyönä.

Näyttelyn taiteilijat: Fia Linnéa Emelie Doepel, Eeva-Mari Haikala, Alvi Hatakka, Saara Karppinen, Otto Karvonen, Anssi Kasitonni, Hermanni Keko, Valtteri Kivelä, Peetu Liesinen, Emilia Mäkelä, Erno Pennanen, Fabu Pires, Timo Vaittinen, Ville-Veikko Viikilä, Man Yau.

Asiantuntijaryhmä: Jussi Goman, Juho Haavisto, Arsi Keva, Vantte Lindevall.

Näyttelyn visuaalinen ilme ja kuva: Johannes Rantapuska.

Vantaan taidemuseo Artsi sijaitsee Myyrmäessä Myyrmäkitalossa osoitteessa Paalutori 3.

Artsi on avoinna ti–ke 11–18, to 13–20, pe–su 11–16.
Artsi on kaikille avoin ja maksuton museo.

Lisätietoja Artsin verkkosivuilla: https://www.artsimuseo.com/flip-skeittaus-taide

Edellinen
Edellinen

Tule kanssamme Pride kulkueeseen

Seuraava
Seuraava

SKATE SM 2023 Tampere tulokset