17-vuotias Mikael Skyttä edustaa Suomea Mariborin EYOF-kilpailuissa.

European Youth Olympic Festival-Kilpailut ovat Euroopan Olympiakomiteoiden luoma ja Kansainvälisen Olympiakomitean suojeluksessa järjestettävä kilpailutapahtuma 14–18-vuotiaille eurooppalaisille nuorille urheilijoille. Kisat järjestetään joka toinen vuosi sekä kesä- että talvilajeissa.

Kesän EYOF-kisat järjestetään Slovenian Mariborissa 23.–29.7.2023, ja niihin osallistuu noin 3600 urheilijaa ja taustahenkilöä 48 Euroopan maasta.

Suomen Olympiakomitea on valinnut Suomen joukkueen EYOF-kisoihin ja skeittausta edustamaan lähtee Kotkalainen 17-vuotias Mikael Skyttä. Mikael ansaitsi paikkansa EYOF-kilpailuihin vuoden 2022 SM-kilpailuista.

”Fiilikset kisamatkasta ovat todella hyvät. On huikeeta päästä kisaamaan korkeella tasolla ja näkemään muita oman ikäsiä hyviä skeittaajia. Reissulta odotan eniten kokemuksia ja hauskan pitoa. Reissu tulee olemaan varmaankin hauska ja uskon saavani uusia kavereita niin myös omasta joukkueesta kuten muiltakin mailta.” -Mikael

Mikaelia valmentamaan lähtee Taneli Eriksson.

Skeittauksen osalta kilpailut käydään vain Streetillä. Suomesta kilpailemaan pääsi yksi poika ja yksi tyttö, mutta valitettavasti tyttöjen edustajaa ei lopulta löytynyt.
Kilpailijavalinnat tehtiin vuoden 2022 SM-tulosten perusteella.
Suomen edustus lähtee matkalle 23.7. ja skeittikilpailut Mariborissa järjestetään 26.-27.7.
Kisamatkaa voi seurata @chasingthespot instagrammin kautta.

Suomen joukkueeseen on valittu kaikkiaan 66 urheilijaa, jotka kilpailevat kahdeksassa lajissa.
Suomen joukkueenjohtaja Kimmo Mustonen odottaa innolla alkavia kesäolympiafestivaaleja.

– Joukkueen urheilijat kokevat ensimmäistä kertaa monilajisen arvokilpailun tunnelman ja pääsevät mittaamaan tulostasoaan ikäluokkansa Euroopan parhaimmistoa vastaan. Odotettavissa on monin tavoin ikimuistoiset kisat.

Edellinen
Edellinen

Esittelyssä: Myyrmäen skeittipuisto

Seuraava
Seuraava

Paneelikeskustelu Suomalaisen skeittikulttuurin yhdenvertaisuudesta ja tasa-arvosta 2023