Concrete Law dokumentti ja keskustelupaneeli Night Visions festivaaleilla

Nyt kun Suvilahti DIY:n kohtalo on vaakalaudalla ja taistelu sen säilyttämisen puolesta jatkuu, niin April Jonesin uusi dokumentti Channel Streetin DIY:n suojelemisesta sopii vallan mainiosti aiheeseen. Concrete Law dokumentti on nähtävillä Night Vision elokuvafestivaaleilla kahdessa näytöksessä, Alla suora lainaus Night Visions ohjelmakuvauksesta sekä tarkemmat aikataulut:

Omaehtoinen dokumenttielokuvaohjaaja April Jones (The Mentors: Kings of Sleaze Rockumentary, NV 2017) pureutuu uutuudessaan aiheeseen, jolla on tiiviit yhtymäkohtansa myös Helsingin todellisuuteen. Los Angelesin Channel Streetin skeittiparkin ympärille kehkeytynyt kuohunta nimittäin liippaa hätkähdyttävän läheltä sitä, mitä Suvilahdessa on viime aikoina päästetty tapahtumaan. Juuri Suvilahden liikehdintä ja DIY-kulttuurin universaalius ovat syyt siihen, miksi ohjaaja Jones haluaa tuoda Concrete Law’n nyt maailmanensi-iltaan juuri Night Visionsiin.

Concrete Law on aiheensa yhteiskunnallisuudesta huolimatta myös täysiverinen skedeleffa, jonka suola ovat jatkuvasti valkokankaalle tulvivat, ällistyttävät skeittauskohtaukset ja -temput. Aktiiviskeittaajana itsekin tunnettu ohjaaja Jones tietää täsmälleen, mitä hyvältä skeittielokuvalta vaaditaan.

Kaiken keskiössä on harrastajien omin käsin ilman lupia rakentama Channel Street Skatepark, joka ehti kartuttaa mainetta sekä ammattilaisten että amatöörien keskuudessa yli vuosikymmenen ajan. Sitten Harbor Freewayn alla sijaitseva entinen parkkipaikka-alue suljettiin viranomaispäätöksellä moottoritien levennystöihin vedoten. Alkoi vuosien taistelu uudelleenavaamisen puolesta.

Concrete Law seuraa Channel Street -aktiivien kamppailua hyvän asian puolesta byrokratian tuulimyllyjä vastaan. Kameran eteen on poimittu muun muassa skeittarit Tony Hawk ja Ronnie Sandoval, punkin ja vaihtoehtorockin basistilegenda Mike Watt (mm. Minutemen, The Stooges) ja isänsä perustaman Vans-vaatebrändin perintöä vaaliva skeittauskulttuurin vankkumaton tukija Steve Van Doren. Haastattelujen lomassa ja osin niiden kautta kartoitetaan puiston elinkaari 2000-luvun alun rakennusvuosista nykyhetkeen.

Torstain 18.4. elokuvanäytöksen jälkeen Cinema Orionissa järjestetään paneelikeskustelu otsikolla “Tee-se-itse-kulttuurin yhteisöllinen ja positiivinen merkitys kaupunkiliikkeenä”

Noin 60 minuuttia kestävän, englanninkielisen paneelin moderaattorina toimii Chris Nieratko.

Muut keskustelijat:
Arttu Herva
Puheenjohtaja, Suvilahti DIY - Suvilahden skeittiparkin ja lähialueen tukijat sekä ystävät ry.

April Jones
Concrete Law -ohjaaja ja -käsikirjoittaja, skeittaaja, taiteilija

Stuba Nikula
toimitusjohtaja, Helsingin tapahtumasäätiö

Tuomas Nyyssönen
Helsingin kaupunki

Lauri Vassinen
Chasing The Spot / Skateboarding Team Finland / Suomen rullalautaliitto ry

Paneelikeskustelua pääset kuuntelemaan torstain CONCRETE LAW -elokuvalipulla.

Festarinäytösten liput on myynnissä festarin nettisivuilla www.nightvisions.info ja lisäksi lippuja voi ostaa ennakkoon elokuvateatteri Orionista (Eerikinkatu 15).

CONCRETE LAW -näytökset seuraavasti:

1. NÄYTÖS Aika: Torstai 18.4.2024 klo 17.00
Teatteri: Cinema Orion (Eerikinkatu 15, 00100 Helsinki)
Salin kapasiteetti: 215 istuinta

2. NÄYTÖS Aika: Lauantai 20.4.2024 klo 12.30
Teatteri: WHS Teatteri Union (Siltavuorenranta 18, 00170 Helsinki)
Salin kapasiteetti: 78 istuinta

CONCRETE LAW nähtävillä myös Tampereella seuraavasti:

1. NÄYTÖS Aika: Perjantai 19.4.2024 klo 17:00
Teatteri: Muovitehdas (Tehdaskartanonkatu 16, 33400 Tampere)
HUOM! Näytös alkaa April Jonesin ja Chris Nieratkon esittely- ja kyselypaneelilla

Edellinen
Edellinen

Suomen Rullalautaliiton uusi hallitus ja toiminnanjohto

Seuraava
Seuraava

Yhdistyskokous 4.4. sekä vuosikokous 16.4.